Welke auto papieren nodig voor uw auto verkopen?

Als trotse eigenaar van een auto, zal er op een gegeven moment wel het besluit moeten worden genomen om de auto te verkopen en er een andere voor op de plaats aan te schaffen. Je hebt gelukkig een ruime keuze aan mogelijkheden om de auto te kunnen verkopen, van particulier tot aan een autohandelaar. Het hangt er allemaal van af hoeveel tijd je ervoor over hebt en ook de prijs welke je graag voor jouw auto hebben wilt. Ongeacht de reden en methode van de verkoop van de auto zullen het de autopapieren zijn die overlegd zullen moeten worden bij de verkoop.

Over welk kentekenbewijs beschik je

Alle kentekenbewijzen die er nu (vanaf 2014) worden uitgegeven hebben het zelfde formaat als een rijbewijs en kan je het dus heel eenvoudig altijd bij de hand hebben. Natuurlijk is niet alleen dit pasje nodig om de verkoop plaats te laten vinden. Er hoort namelijk een 9-cijferige tenaamstellingscode bij het pasje en is het verplicht bij de overschrijving die te kunnen overleggen. Het is belangrijk om beide stukken (het pasje en de code) niet bij elkaar te houden omdat bij diefstal het mogelijk zal zijn voor de criminelen om jouw auto door te verkopen zonder dat je het enigszins in de gaten hebt.

Bij degenen die nog over een papieren kentekenbewijs beschikken is het altijd vereist dat ze met het deel 1A en B rondrijden in de auto. Bij een politie controle dienen beide namelijk aanwezig te zijn omdat ze informatie verschaffen over de auto (deel 1A) en degene die de verantwoordelijkheid over de auto heeft (deel 1B). Er is echter een deel 2 welke dezelfde functie heeft als de tenaamstellingscode en moet ook het tweede deel nooit samen bewaard worden met de eerste deel. Bij verkoop van de auto is een combinatie van de delen niet mogelijk (deel 1A en 2 of deel 1B en 2). Alle delen dienen dus aanwezig te zijn.

De eigenaar zelf hoeft niet bij de overschrijving aanwezig te zijn

Alle moeite die er gedaan wordt om het deel 2 of tenaamstellingscode apart te houden is nodig omdat bij het overschrijven het niet pers—ź nodig is dat de eigenaar van de auto aanwezig moet zijn. Bij het stappen naar zo een kentekenloket bijvoorbeeld kan de overdracht gewoon geschiedden door een persoon die door de eigenaar aangewezen wordt. Het enige bewijs wat de verkoper zal krijgen van de RDW is het vrijwaringsbewijs. Deze geeft officieel aan dat de vorige eigenaar dus niet meer verantwoordelijk is voor de auto en kan ook de verzekering met dit bewijs worden opgezegd. Naast het kentekenbewijs en tenaamstellingscode zijn ook een geldige APK en verzekering altijd ook papieren die bij de verkoop een groot verschil uitmaken.

De verplichte aanwezige papieren voor de verkoop van een auto zijn dus enkel het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode. Het is echter altijd ook goed om eveneens een geldige APK en verzekering te kunnen overleggen. Indien je één van de stukken kwijt bent geraakt kan je gelukkig altijd bij de RDW terecht.

Heldere afspraken

We zetten alle afspraken voor u op schrift. Zo weet iedereen precies wat er is overeengekomen bij de verkoop van uw auto.

Auto verkopen? Wij halen hem bij u op

Wanneer u besluit om zelf uw auto te verkopen via een van de vele andere sites moet u een afspraak maken met de koper. Hiervoor moet u thuis blijven. Helaas blijkt dat mensen niet altijd komen opdagen. Of nog erger, de koper vraagt of u de auto komt brengen en blijkt op het afgesproken moment niet thuis te zijn. Bij Gratisuwautoverkopen.nl heeft u dit soort frustraties niet. Wanneer de koop gesloten is, maken we een afspraak om uw auto op te halen. En we komen ook op tijd.

Auto verkoop ter plekke geregeld

Omdat we alleen werken met erkende inkopers kunnen we alle formaliteiten ter plekke regelen. U krijgt direct het geld van uw verkochte auto en het RDW Vrijwaringsbewijs. Simpeler kan het verkopen van uw auto niet worden.

Betrouwbaar

Autoverkoopplan.nl werkt alleen met geselecteerde auto-inkopers die door de RDW erkend zijn. U hoeft dus niet bang te zijn voor vage figuren aan de deur.

Kortom: uw auto verkopen aan een betrouwbare partner, die u de beste prijs geeft en dat ook nog eens snel en simpel? Dan kiest u voor Autoverkoopplan.nl

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie