Het ene moment rijdt uw auto als een zonnetje en het volgende staat u met panne langs de weg. Of nog erger met een dikke deuk in uw wagen. Ineens is uw auto een schade-auto geworden. Wat is hij dan nog waard? Autoverkoopplan helpt u niet alleen met het bepalen van de waarde van uw schade-auto, maar zorgt er ook nog eens voor dat u dat bedrag daadwerkelijk ontvangt.

Wat is een schade-auto?

Het woord zegt het al: een schade-auto is een auto waaraan op wat voor manier dan ook schade is ontstaan. Het bekendst is de blikschade die een auto oploopt na een ongeval, maar er kan ook motorische of technische schade zijn door langdurig gebruik of slijtage. Het meest voorkomend zijn kleine vormen van schade, zoals krassen of deukjes. Of de auto het nog waard is om gerepareerd te worden kunt u het beste laten bepalen door een schade-expert als Autoverkoopplan. Wij kunnen dan de benodigde vervolgstappen voor u zetten.

Hoe bepaalt u de waarde van een auto met schade?

Mensen denken vaak dat er maar twee opties zijn bij een schade-auto: laten repareren of naar de sloop brengen, maar er is nog een derde mogelijkheid: de auto verkopen inclusief de schade. Welke optie voor u het beste is, hangt af van de dagwaarde van de auto minus de reparatiekosten. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Want wat is die dagwaarde precies? Wat zijn de exacte reparatiekosten? En hoe verhouden die zich tot elkaar? Alles hangt af van het merk, de populariteit ervan, de kilometerstand, het bouwjaar et cetera. Autoverkoopplan kan het totaalplaatje voor u op een rijtje zetten en u een scherp bod doen, zodat u op basis daarvan een besluit kunt nemen.

4 stappen om een auto met schade te verkopen

 1.  Doe onderzoek
  Iedereen kan zijn kentekengegevens invullen op Autoverkoopplan.nl en erachter komen wat de auto waard is als er geen schade zou zijn. Het is geen definitief bod, maar het bedrag geeft wel een goede indicatie.
 1. Achterhaal wat de reparatiekosten zijn
  Uw auto is kapot. Of de hele voorkant nu in de kreukels ligt, u enkel tegen een paaltje bent gereden of dat de motor compleet is uitgevallen, uw auto heeft aan waarde verloren door de schade. Cruciaal is natuurlijk hoe hoog de reparatiekosten zijn. Welke nieuwe onderdelen zijn er nodig? Wat kost het om die te plaatsen?
 1. Bereken de waarde van uw schade-auto
  Uw schade-auto heeft ook mét de schade nog een bepaalde waarde. Met de informatie uit stap 1 en 2 kunt u die waarde gemakkelijk uitrekenen. De prijs die u voor uw auto kunt krijgen is immers de dagwaarde minus de reparatiekosten. De vraag die overblijft is dan: is die prijs de moeite waard?
 1. Neem een besluit
  De auto laten repareren, naar de sloop brengen of toch verkopen met schade, wat kunt u het beste doen? Er is een trucje om daar achter te komen. Zijn de reparatiekosten hoger dan de actuele waarde dan kunt u de schade-auto beter verkopen zonder hem te repareren. Is de verkoopwaarde lager dan de actuele waarde dan loont het de moeite om de schade-auto te laten maken.

Waarom u een auto met schade beter niet zelf kunt verkopen

U kunt bovenstaande stappen natuurlijk zelf uitvoeren, maar dat is ten eerste niet zo eenvoudig, ten tweede is het tijdrovend en ten derde mist u de expertise van een deskundige, die voor u het maximale uit uw verkoop weet te halen. Autoverkoopplan heeft jarenlange ervaring met het taxeren, repareren en verkopen van auto’s en kan u dus op al deze gebieden een grote dienst bewijzen.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie