Snel van defecte auto af

Waar een ieder bij de aankoop van een auto het onderste uit de kan wilt halen voor niet alleen de prijs, maar zeker ook de complete staat van de auto, zijn er weer anderen waar een defect geen probleem vormt bij de aankoop. Zelfs een auto met een defecte motor kan zo snel worden verkocht en is de doelgroep voor dit soort voertuigen weer anders dan de “gangbare”. Zo een auto met defecte motor is namelijk niet rijbaar en komen er nogal wat kosten erbij om de auto te kunnen transporteren en eventueel te laten repareren.

Een defecte auto zal veel minder waard zijn dan eentje die nog goed rijbaar is en is het daarom ook de vraag waarom je de auto in zo een defecte staat kwijt wilt raken. Een kleine reparatie is er soms alleen voor nodig om de auto weer in een goed werkende staat te krijgen en raak je de auto zo ook eerder kwijt.

Het gebeurt soms echter dat de kosten voor de reparatie relatief hoog zullen uitvallen en de eigenaar er dus niet veel zin in heeft om die investering te plegen. Je weet immers ook niet of de extra kosten die er gemaakt zullen worden wel bij een verkoop “eruit” gehaald zullen worden. Bovendien kan de auto best wel aan vervanging toe zijn en wordt de auto met een defecte motor ter verkoop aangeboden. Na het besluit tot verkoop genomen te hebben zijn er een aantal manieren beschikbaar om de auto aan de man te brengen. Zo is een advertentie plaatsen nog altijd de populairste optie, maar kan de auto ook aan de sloop worden verkocht. Het ligt er in principe allemaal aan hoe snel je de auto kwijt wilt raken en tegen welke prijs. Zo valt verkoop aan een particulier nog altijd het voordeligst uit, maar zal je daar wel wat meer tijd voor moeten uittrekken.

 

Wat is een defecte auto waard?

Verkoop aan een auto opkoper ( Autoverkoopplan ) of andersoortig opkoopbedrijf is soms binnen een dag geregeld en wordt de auto ook nog netjes opgehaald. Je hoeft bovendien niet uit huis te gaan en wordt het geld meestal contact aan jou overhandigd. Let er wel op dat de prijs wel wat lager zal liggen (het bedrijf moet er namelijk ook nog wat winst uit zien te halen). Defecte auto opkopers zijn dezelfde partijen als een schadeauto inkoop bedrijf  partij. Zij kopen alle voertuigen die niet meer goed functioneren.

Een middenweg wordt soms gevonden door mee te doen aan een autoveiling. Zelfs met een defecte motor mag de auto dus worden aangemeld voor participatie en kan de verkoop afhankelijk van wat er geboden wordt snel worden gesloten.

Een defecte motor hoeft dus helemaal geen reden tot paniek te zijn om een koper voor de auto te vinden. Er zijn genoeg manieren om de auto in zo een staat te kunnen verkopen. De prijs/tijdsduur waar dat tegen zal gebeuren zijn dan weer persoonsgebonden. Een verkoop aan een opkoopbedrijf is altijd nog het snelst en hoef je vaak daarvoor niet eens uit huis. Hou er dan wel rekening mee dat de prijs ook wat lager zal uitvallen. Vraag altijd naar het vrijwaringsbewijs omdat de kans groot is dat de auto na reparatie weer gewoon aan het verkeer deel zal mogen nemen.

 

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie