Wat is de auto dagwaarde?

 

waarde auto bepalenAls er over de waarde van een voertuig wordt gesproken, wordt hier doorgaans de dagwaarde van een auto mee bedoeld. De dagwaarde van een auto wordt ook wel de occasionwaarde genoemd en betreft de waarde die een auto op dit moment heeft. Het gaat hier dus niet om het bedrag dat betaald is om de auto vijf jaar geleden aan te schaffen, maar de huidige waarde van de auto. Kortom: de dagwaarde van een auto zegt iets over het bedrag dat je op dit moment zou krijgen als je het betreffende voertuig zou verkopen en is dus gebaseerd op de huidige staat van het voertuig. Er zijn enkele factoren die invloed hebben op de dagwaarde van een auto. Zo wordt de dagwaarde van een voertuig onder andere bepaald door de leeftijd van het voertuig, ofwel door het bouwjaar van de auto in kwestie. Daarnaast kan de dagwaarde van de auto ook hoger of lager worden door de slijtage van de auto. Is de auto erg versleten, dan is deze automatisch minder waard dan wanneer er sprake is van een puntgave auto die nooit schade heeft geleden en altijd netjes onderhouden is. Tot slot kan ook het aantal accessoires in en op een auto invloed hebben op de waarde van het voertuig. Hoe meer accessoires de auto heeft, des te hoger de dagwaarde van het voertuig is.  

 

Wat is het verschil tussen de dagwaarde en de aankoopwaarde?

 

De dagwaarde en aankoopwaarde van een voertuig worden vaak in één adem genoemd, maar in feite zijn deze twee begrippen heel verschillend van elkaar. De aankoopwaarde van een voertuig zegt namelijk niets over de huidige waarde van een auto, maar kan je alleen meer vertellen over de originele prijs waar de auto voor gekocht is. Zelfs als je jouw auto twee weken geleden hebt gekocht en in die twee weken tijd slechts tien kilometer hebt gereden, is de aankoopwaarde van een auto niet meer hetzelfde als de huidige waarde of dagwaarde van het voertuig. Door het rijden van (het kleine aantal) kilometers, het feit dat de auto iets ouder is geworden in twee weken en het feit dat de auto simpelweg gebruikt is, is de dagwaarde van de auto namelijk alweer iets lager dan de aankoopwaarde. Veel mensen denken dus dat de dagwaarde hetzelfde is als de aankoopwaarde van een auto, maar dit is zeker niet waar.  

 

Over ons

 

Aanmelden is 100 % GRATIS! Nergens vast! Wij zijn begonnen met het opkopen en inkopen van auto's in 2005. Sindsdien hebben wij al meer dan 10.000 auto's ingekocht. Met al deze ervaring zijn wij dan ook een RDW erkend Auto inkoop bedrijf. Verkoop vandaag nog uw auto via www.autoverkoopplan.nl.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie