Steeds meer mensen kijken tegenwoordig over de landsgrenzen bij het kopen en verkopen van hun spullen. Dankzij het internet en het vrije verkeer van goederen zijn we immers helemaal niet meer aan alleen Nederland gebonden. Zo ook met auto’s: het kan bijvoorbeeld heel interessant zijn om een tweedehands Volvo te importeren uit Zweden, en het kan nog interessanter zijn om jouw tweedehands auto te exporteren naar bijvoorbeeld Oost-Europa.

Waarom een auto verkopen voor export?
Waarom je dit zou doen? Simpel: het brengt vaak veel meer geld op! Sommige modellen zijn ergens anders wel twee of drie keer zo veel waard als in Nederland. Op dit moment worden hier in Nederland bijvoorbeeld dieselauto’s van vijf tot tien jaar oud massaal ingeruild voor elektrische auto’s. Je mag er immers de meeste grote steden niet meer mee in.

Daardoor is een dieselwagen hier vrijwel niets meer waard. Hoe anders is dit in veel Oost-Europese landen. De regelgeving is daar nog veel minder streng, waardoor de diesel nog steeds erg geliefd is. Men betaalt er zonder probleem het dubbele voor van wat men hier betaalt.
Ook auto’s met schade zijn zeer interessant om te exporteren. Reparaties zijn immers vrijwel nergens zo duur als in Nederland. Door kapotte auto’s te exporteren bespaar je op de reparatiekosten, waardoor zo’n auto ook veel meer geld waard wordt.

Kun je dat zelf doen?
In principe staat niets je in de weg om je oude auto te exporteren. Je moet alleen zorgen dat je hem vrijwaart, dat je een koper vindt over de grens, dat je het transport regelt en dat je op een veilige manier het afgesproken bedrag in handen krijgt.

In de praktijk is dat voor veel mensen toch wel lastig. Veel buitenlandse kopers spreken alleen Pools of Russisch, dus dat is een probleem. Daarnaast is het gewoon een heel geregel waar al gauw veel tijd in gaat steken.

Kun je dat laten doen?
Veel makkelijker is het om een partij in te schakelen die het werk voor jou uit handen neemt. Er bestaan gespecialiseerde auto inkoop bedrijven die de auto van jou overkopen met de intentie deze door te verkopen op een buitenlandse markt. Zo profiteer je van het beste van twee werelden: je krijgt een hoge prijs dankzij de hogere waarde in het buitenland, en het is net zo makkelijk als kleren bestellen via het internet.

Autoverkoopplan.nl : een zeer ervaren opkoper voor export
Autoverkoopplan is een RDW-erkende Autoverkoopplan.nl  is al ruim vijftien jaar actief in de inkoop van tweedehands auto’s voor export. Een auto verkopen voor export gaan hier heel gemakkelijk. Het enige wat je moet doen is je auto gratis en vrijblijvend laten taxeren door middel van het invullen van het formuliertje. Na slechts enkele uren krijg je dan bericht met het resultaat van de taxatie.

Dit bedrag is ook het bod en als je wilt kun je de auto direct verkopen. Dan neemt het bedrijf je al het werk uit handen: ze regelen alle administratie, je kunt gratis gebruik maken van hun ophaalservice, en ze zorgen dat jij binnen een paar dagen het geld in handen hebt. Je hoeft dus niet te wachten totdat zij een koper hebben gevonden of iets dergelijks. Makkelijk dus, en zéér voordelig!

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie