Elk bedrijf heeft nu een auto of compleet wagenpark ter beschikking en zijn het deze werkpaarden die van grote invloed zijn op de uitvoering van de verschillende activiteiten. Denk maar aan het transport van niet alleen goederen, maar ook personen. Nu kan er door veranderingen in de bedrijfsvoering of afschrijving nodig zijn om zo een bedrijfsauto te verkopen. Daar zijn er nog altijd veel belangstellenden voor te vinden, ondanks de vaak wat hoge kilometerstand.

Verkoop van bedrijfsauto's

Over het algemeen is het wel bekend dat bedrijfsauto’s goed onderhouden zijn en speelt dat wel zwaar mee bij de aanschaf. Zelfs een hoge kilometerstand maakt daarbij niet veel uit omdat men weet dat zo een goed onderhouden bedrijfsauto nog vele jaren mee kan. Ondanks de hoge kilometerstand zijn de meeste bedrijfsauto’s trouwens vrij jong. Dit komt daardoor binnen een kort tijdsbestek veel gereden wordt. Zo een bedrijfsauto ziet er dus nog helemaal gaaf eruit en ziet, los van de motor en aandrijflijn, het interieur, de lak en het plaatwerk zien er allemaal nog piekfijn uit. Het onderhoud is nooit achterwege gelaten omdat geen enkel bedrijf nu met een defecte auto te maken wilt krijgen. Bovendien wordt het onderhoudt altijd uitbesteedt aan gerenommeerde bedrijven die naast het onderhoudt ook gelijk kleine defecten op zullen sporen en repareren.

Zelf of snel bedrijfsauto verkopen?

Zelf verkopen van een auto komt in de meeste gevallen financieel wel wat voordeliger uit, maar vergt dat wel voor heel wat geduld en tijd. Bij de verkoop van bedrijfsauto’s is het echter van groot belang dat er snel de nodige ruimte vrijkomt voor een nieuwe auto. Ook heeft een doorsnee bedrijf niet de tijd om steeds belangstellenden te woord te staan en te ontvangen voor het bezichtigen van de auto. Uitbesteden van de verkoop aan een autobedrijf wordt daarom als het beste ervaren omdat zij alle werk uit handen nemen. Naast het fungeren als tussenpersoon bij de verkoop, is het ook mogelijk dat zo een autobedrijf gelijk de bedrijfsauto overneemt.

Een belangrijk punt bij de verkoop van een bedrijfsauto is de BTW die over het verkoopbedrag overgedragen zal moeten worden. Dit dient alleen te gebeuren wanneer de verkoop aan een particulier plaatsvindt. Verkoop aan een bedrijf die er verder gebruik van zal maken kan gewoon plaatsvinden. De BTW moet bij verkoop aan een particulier zeker overgedragen worden en valt het uiteindelijk bedrag dat het bedrijf dus ontvangt lager uit.

Verkopen van een bedrijfsauto is dus snel gedaan vanwege de grote belangstelling voor dit soort van voertuigen. Het wordt daarom ook aangeraden om de auto van de hand te doen wanneer het pas een onderhoudsbeurt heeft gehad en de APK nog geldig is. Veel van deze auto’s worden namelijk nog vele jaren intensief gebruikt. Vergeet in ieder geval niet om de verschuldigde BTW te betalen bij verkoop aan een particulier.

Autoverkoopplan: snel uw bedrijfsauto verkopen

Wilt u snel uw bedrijfsauto verkopen aan een ervaren autobedrijf? Welkom bij Autoverkoopplan. Wij bieden direct geld voor uw bedrijfsauto en zoeken dagelijks naar bedrijfsauto’s van alle merken. Stop met het plaatsen van advertenties, te lage biedingen en vreemd volk over de vloer! Het verkopen van uw bedrijfsauto doet u bij Autoverkoopplan!

Alles geregeld bij het verkopen van uw bedrijfsauto

Bij het verkopen van uw bedrijfsauto bieden wij de keuze uit een contante betaling of via de bank. Na het verkopen van uw bedrijfsauto kunnen wij u gratis naar huis of naar een (bus)station brengen. Autoverkoopplan is tevens een erkend autobedrijf voor het vrijwaren van uw RDW. Uw bedrijfsauto kunt u dus direct bij ons verkopen, of hem laten ophalen.

Het verkopen van uw bedrijfsauto kan bij ons de hele dag en avond. Wij zijn geopend van 09:00 tot 21:00 uur! Voor uw bedrijfsauto kunt u van ons altijd een concreet en marktconform bod verwachten. Wij maken het bedrag nog dezelfde dag naar u over of betalen desgewenst contant uit. Contante betalingen controleren wij altijd op echtheid met een gelddetector.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie