Een sloopauto verkopen, het lijkt ingewikkelder dan het is. Er zijn online talloze sloop- en demontagebedrijven te vinden die u alleen maar hoeft te bellen. Maar er is er maar één die de hoogste prijs garandeert: dat is Autodirectdeal. Daarnaast werken we vanzelfsprekend met een ervaren, door het RDW erkend demontagebedrijf, dat snel, efficiënt en klantvriendelijk werkt.

Wanneer is een auto total loss?

Allereerst is het van belang dat we de waarde van uw sloopauto achterhalen. U wilt snel een sloopauto verkopen, maar tegelijkertijd ook de beste prijs ontvangen voor uw wagen. Om daar meer inzicht in te krijgen is het belangrijk te begrijpen wat total loss precies betekent.

Uw auto is een sloopauto, omdat hij total loss is verklaard. Dat kan betekenen dat hij technisch total loss is, wat wil zeggen dat hij niet meer kan worden gerepareerd. Wat ook kan is dat hij economisch total loss is. Dat houdt in dat hij weliswaar gerepareerd kan worden, maar dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Slopen is dan voordeliger.

Hoe wordt de waarde bepaald?

De waarde van uw sloopauto hangt simpelweg af van een viertal factoren. Ten eerste is er natuurlijk het bouwjaar van uw auto: hoe ouder de auto, hoe minder hij waard is. Hetzelfde geldt voor de tweede factor, de kilometerstand. Auto’s verminderen in waarde naar mate ze meer hebben gelopen.

Een derde aspect is het aantal bruikbare onderdelen. Brengt de motor nog wat op? Is er nog een accu die kan worden verkocht? Tenslotte zijn er nog de overige accessoires die de waarde van uw sloopauto verhogen. Hieronder vallen onder meer een goed functionerende airconditioning of een paar autostoelen, die nog geld opleveren. Daarnaast is er de vaste kiloprijs voor oud ijzer. In totaal kan de waarde van uw sloopauto gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie