Wat is mijn auto waard voor export? 

De inkoop en waarde van auto’s voor export is anders dan de waardebepaling van auto’s voor de binnenlandse markt. Normaal gesproken kunt u uw eigen prijs of waarde bepalen door de prijzen op verschillende marktplaatsen en tweedehands websites met elkaar te vergelijken.

Echter, de verkoop van auto’s voor de export heeft zijn eigen nuances in de waardebepaling:

  1. Bouwjaar – Dit is de eerste graadmeter in de berekening van de autowaarde. Het is bekend dat als u bij de dealer de drempel overgaat, uw nieuwe auto 10% minder waard is. Auto’s die nog fabrieksgarantie hebben, kunt u voor 75% van de oorspronkelijke prijs verkopen. Wanneer de levensduur van de auto ouder is dan 3 jaar, wordt de waardebepaling complexer. Auto-experts bekijken niet alleen de kilometerstand en leeftijd, maar ook naar het gebruik van de auto. De waarde van een gezinsauto is uiteraard hoger dan de waarde van een taxi.
  2. Carrosserie – Iets dat de aandacht van elke koper trekt. De carrosserie, afhankelijk van eventuele defecten, lakschade of lichte beschadigingen, kan de prijs met 30-60% verminderen. Bij de inkoop van auto’s met schade of gebreken aan de carrosserie, moet in gedachten worden gehouden dat dit weerspiegeld wordt in de waarde.
  3. Opties en extra’s – Deze bepalen de initiële waarde van de wagen waarover de waardeberekening wordt uitgevoerd. Alarm, Audiosysteem, Airconditioning, Cruise Control, Lichtmetalen Velgen enz.
  4. De kleur en de vraag naar het merk – Deze factoren hebben in eerste plaats invloed op de verkoopwaarde van auto’s voor de export. Het is van groot belang niet alleen de statistieken van de interne markt te leren kennen, maar ook de nuances en de vraag van het doelgebied – Oost-Europa – waar de meeste auto’s vanuit Nederland en België worden verkocht. Alleen exportauto-experts hebben regelmatig bijgewerkte en complete informatie en weten welk merk en type auto’s onmiddellijk kunnen of worden verkocht. Inkoop van auto’s voor de export is een specialisme maar verhoogt de kans op verkoop.

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie