Sloop auto waarde bepalen

Wanneer je een auto thuis hebt staan, die niet meer de APK keuring komt en in de weg staat, kun je deze verkopen aan de sloop. Je kunt bijvoorbeeld heel enthousiast zijn begonnen aan het opknappen van een oude auto, maar halverwege vanwege tijdgebrek zijn gestopt. Je bent de eerste niet. Indien je de auto niet meer aan een particulier durft te verkopen vanwege de staat van de auto, dan is je auto aanbieden aan de sloop een goede manier om van je auto af te komen. Op deze manier verdien je nog iets en heb je weinig rompslomp.

Wat is een sloop auto?

Je auto is rijp voor de sloop wanneer deze niet meer door de APK keuring heen komt. Het zijn dus veelal oudere auto’s. De auto’s kunnen er nog redelijk goed uitzien, maar de auto is van binnen Total loss. Het kan ook om een auto gaan die zoveel schade heeft aan de buitenzijde dat het niet meer verantwoord is om er nog mee te rijden. Indien het een nieuwere auto betreft met schade, dan wordt er gesproken van een schade auto. Deze kun je beter eerst particulier proberen te verkopen.

Wat krijg je voor een sloop auto?

De sloop auto waarde bepalen, gebeurt aan de hand van een aantal factoren. Allereerst is de staat van de auto belangrijk. Zijn de auto onderdelen geschikt voor recycling? Het merk, het type auto en het bouwjaar spelen ook een rol bij het bepalen van de waarde. Daarnaast speelt het aantal gereden kilometers een rol, evenals het type brandstof dat de auto gebruikt. Je kunt online offertes opvragen. Je voert de gegevens van je sloop auto in en je ontvangt meerdere offertes. Er wordt een bod gedaan op het voertuig en indien je akkoord gaat, is de koop rond.

Voordelen van verkopen aan een sloop

Nadat de sloop auto waarde bepalen achter de rug is, je bent immers overstag gegaan met het bod, kun je de auto op de sloop inleveren. Indien je zelf niet voor autotransport kunt regelen, wordt de auto bij je thuis opgehaald. Je ontvangt direct het vrijwaringsbewijs en het afgesproken geldbedrag. Op deze manier ben je op een snelle manier van de sloop auto af. Dit kan al binnen 24 uur plaatsvinden. Als je zeker weet dat jouw auto een sloop auto is, dan is het verkopen via de sloop zo geregeld.

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie