Schadeauto Verkopen?

De grootste auto opkopers op Autoverkoopplan.nl werken uitsluitend met RDW gecertificeerde bedrijven en weet je direct dat de verkoop wel via de juiste weg plaats gaat vinden. De meeste opkopers bieden de optie om geheel gratis een offerte aan te vragen. Dit kan je als verkoper heel handig gebruiken om de hoogste prijs eruit te halen. Voor het vaststellen van de waarde zal er wel grondig gekeken worden naar de schade(s) die aanwezig is en ook andere mankementen die er mochten zijn. Doorgaans is de aangeboden prijs lager dan die welke je zou krijgen bij een particuliere aankoop, maar staat daar wel tegenover dat de verkoop gegarandeerd is en je niet zelf zult moeten onderhandelen met belangstellenden. Ook kiezen veel potentiŃ‘le ervoor om zaken te doen met zo een erkend bedrijf om te voorkomen dat er zich later problemen kunnen voordoen. Het verschil in prijs tussen een particuliere verkoop en via een erkend bedrijf wegen soms niet op tegen het voordeel dat je dus hebt omdat alle werk jou uit handen wordt genomen.

Ook veel reparatiewerkplaatsen zijn soms geŃ—nterresseert om een schade auto over te kopen omdat zij veel goedkoper uit zullen komen om de auto te repareren en vervolgens te verkopen. Ze winnen immers op het maakloon en kunnen ze de benodigde onderdelen ook heel voordelig opkopen.Indien de auto gesloopt zal worden is het ook goed een vrijwaringsbewijs te vragen. Hiermee wordt de verzekeringsmaatschappij op de hoogte gesteld dat de auto niet meer aan het verkeer deel zal nemen en dat je de premie niet meer door hoeft te betalen. Ook ben je dan helemaal “gevrijwaard” van alle verantwoordelijkheden indien de verkoper toch besluit aan het verkeer met de schade auto deel te nemen en een ongeluk veroorzaakt. Het laatste wat je dan wilt is het moeten opdraaien voor de schade aan de tegenpartij indien de dekking van de verzekering niet voldoende blijkt te zijn.

Een schade auto verkopen is dus zeker geen aangelegenheid waarbij je lang met de auto zult blijven zitten door gebrek aan kopers. Het ligt wel aan jouw via welke manier je de auto wilt kwijtraken omdat de aangeboden prijzen dan weleens veel kunnen verschillen. Voor een snelle afhandeling is een opkoopbedrijf de beste optie, maar levert een particuliere verkoop je toch een hogere prijs op.

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie