Schadeauto Inkoop Site | Schadeauto Verkoop Site

Wat is het en hoe werkt het? Binnen enkele minuten uw auto bij ons aanmelden!

Een schadeauto inkoopsite is een website waar jij als particulier of ondernemer of jouw auto kunt verkopen. Over het algemeen werkt een auto inkoop site als volgt: 
 

  • 1. Je vult in om welke auto het gaat en geeft extra informatie over bijvoorbeeld de staat of extra opties.
  • 2. Het bedrijf doet op basis van de ingevoerde informatie een bod op jouw auto.
  • 3. Als je akkoord gaat met het bod dan wordt er een afspraak gemaakt voor de verdere verkoop van jouw auto.

Auto Inkoop sites verdienen door de auto weer door te verkopen of een fee in rekening te brengen bij de dealer die jouw auto heeft gekocht (via het inkoopbedrijf).

Voordelen ten opzichte van particulier verkopen
 

De grootste voordelen van autoinkoopsites zijn dat je snel en gratis jouw auto kunt verkopen. Het bod wordt vaak al binnen 2 uur gedaan. Daarnaast is de verkoop (bijna altijd) gratis, iets wat tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend is wanneer je jouw auto via het internet wilt verkopen. Een aantal bedrijven bieden ook aan om de auto (gratis) bij jouw thuis of op het werk op te halen, een voorbeeeld hiervan is Autoverkoopplan.nl. Hierdoor hoef je geen extra kilometers te rijden voor de verkoop en kan je het gemakkelijk 'even tussendoor' regelen. Tot slot wordt het veelal als een voordeel gezien dat je geen onbekenden aan de deur krijgt en ook niet hoeft te onderhandelen over de prijs van de auto. 

Waar moet je op letten?
 

De inkoopsites verschillen op veel vlakken, maar aan het eind van de rit is het natuurlijk het belangrijkste dat je een goede prijs voor jouw auto krijgt. Dit is direct het eerste punt waar je goed op moet letten; is het een gegarandeerd bod. Een aantal bedrijven geven je op basis van het merk en model alsook de kilometerstand een prijsindicatie. Eenmaal op locatie wordt de auto pas echt getaxeerd en valt het bedrag mogelijk lager uit. 


Veel auto inkoop bedrijven handelen als tussenpersoon. Wanneer je tot een akkoord komt qua bod, word je in contact gebracht met de betreffende dealer of handelaar. Je weet van te voren dus niet aan welk bedrijf jouw auto verkoopt, daarnaast is het mogelijk dat het iets verder uit de buurt ligt dan je lief is.


Conclusie
 

Wil jij jouw auto snel verkopen en heb je geen zin in gedoe, dan is het verkopen via een autoinkoopsite een serieuze optie. Breng in dat geval van te voren goed in kaart wat de verschillen zijn, bekijk online reviews en voorkom dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Voordelen Van Autoverkoopplan.nl

-  Auto aanmelden 100 % GRATIS en nergens vast!

-  Binnen 2 uur bod op uw auto

-  Directe opkoper geen tussenpersoon

-  Ter plekke direct contant en vrijwaringsbewijs

-  Wij kopen ook auto's met schade , exportauto en bedrijfswagen's

 

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie