Hoe verkoop ik mijn auto?

Een van de meest bekende manieren om een auto te verkopen is door middel van een advertentie op websites zoals Marktplaats, Speurders, of Tweedehands.nl. Ook social media wordt steeds vaker ingezet als verkoopkanaal.

Een occasion verkopen is zo makkelijk niet

Echter zijn de meeste mensen nog in de veronderstelling dat een particuliere verkoop meer gaat opbrengen. Dat terwijl dit in de praktijk heel erg meevalt. Zeker als je de kosten die bij het particulier verkopen komen kijken, ervan aftrekt. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Dit omdat je, zolang de auto te koop staat, blijft doorbetalen voor zaken zoals motorrijtuigbelasting en de verzekering. Zelfs benzine, omdat een koper ook liever niet zonder brandstof komt te staan tijdens een proefrit.

Nadelen van particulier verkopen

Het schrijven van een goede, aantrekkelijke advertentie kost tijd. Een advertentie plaatsen, of op de juiste manier onder de aandacht brengen kost in de meeste gevallen geld.
En dan zijn er nog de praktische ongemakkelijkheden, zoals: Eindeloze proefritjes, onzinbiedingen en papieren rompslomp om een particuliere verkoop zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Snel en gemakkelijk verkocht

De waarheid is dat het niet uitmaakt waarom je besluit om een auto weg te doen. En in het gros van de gevallen is een auto verkopen zo lastig niet. Daar hebben we de markt aan te danken. Belangrijker is dat je er snel vanaf komt, een eerlijke prijs voor je auto ontvangt en niet te veel hinder ondervindt tijdens het verkoopproces.

Heldere afspraken

We zetten alle afspraken voor u op schrift. Zo weet iedereen precies wat er is overeengekomen bij de verkoop van uw auto.

Auto verkopen? Wij halen hem bij u op

Wanneer u besluit om zelf uw auto te verkopen via een van de vele andere sites moet u een afspraak maken met de koper. Hiervoor moet u thuis blijven. Helaas blijkt dat mensen niet altijd komen opdagen. Of nog erger, de koper vraagt of u de auto komt brengen en blijkt op het afgesproken moment niet thuis te zijn. Bij Gratisuwautoverkopen.nl heeft u dit soort frustraties niet. Wanneer de koop gesloten is, maken we een afspraak om uw auto op te halen. En we komen ook op tijd.

Auto verkoop ter plekke geregeld

Omdat we alleen werken met erkende inkopers kunnen we alle formaliteiten ter plekke regelen. U krijgt direct het geld van uw verkochte auto en het RDW Vrijwaringsbewijs. Simpeler kan het verkopen van uw auto niet worden.

Betrouwbaar

Autoverkoopplan.nl werkt alleen met geselecteerde auto-inkopers die door de RDW erkend zijn. U hoeft dus niet bang te zijn voor vage figuren aan de deur.

Kortom: uw auto verkopen aan een betrouwbare partner, die u de beste prijs geeft en dat ook nog eens snel en simpel? Dan kiest u voor Autoverkoopplan.nl

 

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie