Hoe kun je makkelijk uw auto verkopen

Je bent toe aan een nieuwe auto, dus de oude auto wil je verkopen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan en als auto verkoper kun je regelmatig door de bomen het bos niet meer zien. Of beter gezegd, door de auto’s de parkeerplaats niet meer zien. De eerste keuze die je moet maken als je jouw auto wilt verkopen is op welke manier je dat wilt doen. Op welke manier? Ja, er zijn heel veel verschillende manieren om je auto te verkopen. Als particulier kun je jouw auto verkopen aan eigenlijk iedereen die je maar wilt als jullie het eens kunnen worden over de prijs.

Deel 1A: het voertuigbewijs of de kentekencard

Deel 1a van het kentekenbewijs is het zogenaamde voertuigbewijs. Bij de kentekencard is dit het pasje zelf. Hier staan alle technische voertuiggegevens op. Dit is dus het kenteken van de auto, merk, model, brandstof, de cilinderinhoud, het chassisnummer (ook wel identificatienummer genoemd), de kleur van de auto, het gewicht, wanneer de auto voor het eerst in Nederland is toe gekomen, het vermogen in kW, het aantal wielen (sommige wagens hebben immers meer dan 4) en de wielbasis.

Deel 1B: het tenaamstellingsbewijs of de tenaamstellingscode

Dit is het gedeelte waar al jouw gegevens op staan. Oftewel alle gegevens van de persoon op wiens naam de auto staat. Bij het papieren kentekenbewijs is dit dus een tweede papier, bij de kentekencard is dit een code van 9 cijfers die je thuis moet bewaren. De eerste 4 cijfers heb je gekregen bij het op naam zetten van de auto en de laatste 5 heb je samen met de card zelf ontvangen.

Deel 2: Het overschrijving bewijs of kentekenbewijs deel II

Het derde onderdeel van alle autopapieren is het overschrijdingsbewijs bij de papieren autopapieren of het kentekenbewijs deel II bij de kentekencard. Bij het papieren kentekenbewijs krijg je deze sowieso en is van belang als je de auto weer gaat verkopen. Bij de kentekencard ontvang je dit papieren gedeelte alleen als je de auto naar het buitenland wilt uitvoeren. De combinatie van de card en dit papieren gedeelte vormen samen het uitvoerkentekenbewijs. Dit is belangrijk omdat je met dit bewijs kunt bewijzen dat de auto niet meer langer op jouw naam staat en je hier dus geen belasting of verzekering meer aan hoeft te betalen.

Als je jouw autopapieren kwijt bent moet je deze opnieuw bestellen bij het RDW. Zonder deze papieren is het namelijk onmogelijk om je auto te verkopen.

 

Auto Verkopen Via Een Auto Inkoop Site

Zoals je merkt is het verkopen van je auto op jezelf helemaal niet zo heel makkelijk. Er zitten veel haken en ogen aan en je moet over het algemeen een lange adem hebben en bereid zijn veel tijd in de verkoop te steken. Als je jouw auto verkoopt via auto verkoop plan kun je jouw auto binnen een week al kwijt zijn en hoef je er eigenlijk niks voor te doen. Omdat wij een groot netwerk hebben in zowel binnen als buitenland kunnen wij jouw auto direct doorverkopen aan een andere particulier zonder tussenkomst van een derde partij. Hierdoor kunnen wij ook nog eens een heel goed bod op jouw auto doen. Uiteraard zou het iets lager kunnen uitvallen dan als je hem particulier zou kunnen verkopen. Maar dan is de nadruk ook op ‘zou’. Het kan namelijk best zo zijn dat je helemaal niet zo heel veel meer gaat krijgen op de particuliere automarkt.

Binnen Enkele Minuten Uw Auto Verkopen

Als je jouw auto via auto verkoop plan verkoopt heb je jouw auto in 3 stappen verkocht. Eerst vul je namelijk het formulier in op onze website, waarop wij een bod vaststellen die we je binnen 2 uur opsturen. Als je ons bod accepteert komen we zelf bij jou thuis langs, in heel Nederland. Daar ronden we de verkoop direct af, nemen we de auto mee en heb jij het geld op je rekening gestort gekregen of contant in de hand. Via Auto verkoop plan je auto verkopen is makkelijk én je hebt gegarandeerd een goede verkoopprijs voor je auto.

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie