Dagwaarde auto berekenen

Veel mensen denken dat de aanschaf van een auto veel geld kost, echter is dit eigenlijk helemaal niet waar, tenslotte krijgt u bij de verkoop van deze auto een groot deel van het aanschafbedrag terug. Het gedeelte dat u bij de kosten van het rijden van een auto kunt rekenen is de afschrijving van de auto, het onderhoud dat u aan de auto moet verrichten en de brandstof die u bij het rijden van de auto verbruikt, de aanschaf van een voertuig behoort daarom ook niet direct tot uw kosten.

Na het invullen van de kenteken in het formulier hierboven kunt u een waardebepaling opvragen bij het formulier. Dit doet u door te klikken op ‘Opvragen’ daarnaast. Dit kan voor elk automerk dat er is, denk aan Citroen, Fiat, Ford, Opel, Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Volkswagen, Peugeot, Toyota en andere merken. Het voordeel is dat het tevens geheel gratis is, de dagwaarde auto berekenen RDW kan dus gratis via onze website nu.

Auto waarde

Een auto blijft natuurlijk niet eeuwig dezelfde waarde houden, een nieuwe auto is dan ook een stuk meer waard dan een tweedehands auto, dit verschil in waarde kunnen we verklaren aan de hand van de post ‘afschrijving’. Op het moment dat u een auto hebt gekocht begint deze al minder waard te worden, tenslotte is het voertuig op het moment dat deze eenmaal aan u is verkocht een tweedehands voertuig. Tweedehandse voertuigen schrijven constant af, tenslotte maakt u kilometers met de auto waardoor de auto een hogere kilometerstand krijgt. Daarnaast krijgt de auto ook gebruikerssporen en uiteindelijk is een auto met een hoge leeftijd ook een stuk minder waard, deze gaat namelijk een stuk minder lang mee dan een nieuw voertuig. Het afschrijven van een voertuig kunt u niet voorkomen, u kunt er echter wel zorgen dat de afschrijving op uw voertuig zo laag mogelijk is. Dit kunt u doen door regelmatig uw voertuig na te laten kijken bij een erkende autogarage en het nodige onderhoud aan het voertuig uit laten voertuig, daarnaast kunt u de afschrijving op uw auto ook verminderen door zuinig met uw auto om te gaan. De afschrijving van een voertuig waar zuinig mee om wordt gegaan is namelijk een stuk lager dan auto’s waar ruig mee wordt gereden, waarbij de nodige gebruikerssporen ontstaan.

Lees ook onze overige blogs

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie