Er zijn verschillende manieren om een ​​kapotte auto te verkopen. Grote blutsen en zelfs voortuigen die uit een ongeval komen kunnen worden verkocht via bergingskavels en andere dealers van tweedehands onderdelen. Daarnaast kan u uw auto vaak verkopen aan gespecialiseerde bedrijven die kapotte en schadegevallen opkopen.

Beoordeel de schade aan uw auto

Voordat u een goede schatting kunt maken van de hoeveelheid geld die u kunt verdienen aan uw voertuig, moet u weten hoeveel geld de auto waard is. Laat een monteur het voertuig inspecteren en geef u een rapport over de algemene staat van het voertuig en ook over de toestand van de verschillende belangrijke systemen in de auto. Het is belangrijk dat u weet of bepaalde onderdelen nog steeds goed werken, omdat dit invloed heeft op de manier waarop u het voertuig later op de markt brengt.

Daarnaast kunt u op https://www.autoverkoopplan.nl/ uw nummerplaat ingeven om per telefoon een eerlijke schatting te verkrijgen.

Repareer het voertuig

Wanneer er weinig schade aan het voertuig is kan u deze schade natuurlijk ook laten repareren. Indien het voertuig uit een ongeval komt kan dit handenvol geld kosten en is het beter en makkelijker om uw auto in deze toestand te verkopen.

Indien uw voertuig enkel blikschade geleden heeft kunt u dit laten herstellen in de garage om uw voertuig op die manier makkelijker te verkopen. Houd er wel rekening mee dat sommige reparaties meer kunnen kosten dan uw auto waard is. Weeg de kosten en baten van reparatie dus goed af.

Daarnaast moet u potentiele kopers altijd op de hoogte stellen van de vroegere staat van de auto – zeker wanneer de auto betrokken was in een ernstig ongeval. Dit kan mensen afschrikken en de verkoop van uw voertuig bemoeilijken. Indien de kost van de reparatie te hoog is verkoopt u uw voertuig best aan een koper zoals autoverkoopplan.nl

Verkoop de onderdelen van je auto

Indien je zelf erg handig bent kan je de onderdelen van je wagen verkopen. Auto-onderdelen van een schadeauto brengen namelijk vaak meer op dan de auto zelf. Je moet natuurlijk heel wat moeite steken in het vinden van klanten, het uit elkaar halen van de auto en je moet er zeker van zijn dat de onderdelen in goede staat zijn.

Daarnaast blijf je ook vaak zitten met een heleboel onderdelen die niet verkocht kunnen worden. Deze moeten dan naar de schroothoop gebracht worden of opgehaald worden door de ophaaldienst. Dit kan eveneens heel wat geld kosten.

 Het verkopen van auto-onderdelen is voor de meeste mensen dus niet haalbaar. Het is daarom best dat u uw schadeauto verkoopt aan een opkoper zoals autoverkoopplan.nl

Verkoop de auto aan een opkoper

De gemakkelijkste optie voor iemand met een kapotte of ernstig beschadigde auto is om het voertuig te verkopen aan een opkoper.

Opkopers zoals autoverkoopplan.nl zorgen ervoor dat u uw auto makkelijk en snel kan verkopen. Daarnaast bieden zij ook een eigen ophaal service aan zodat u enkel maar hoeft te tekenen en het geld moet ontvangen.

Wat doen opkopers nou met kapotte auto’s of schadegevallen? Als de auto hersteld kan worden werkt het team van de opkoper aan de auto zodat deze later weer verkocht kan worden. Indien de schade te groot is verkoopt de opkoper onderdelen van de auto door aan garages en particulieren die auto-onderdelen zoeken.

Wanneer u uw auto verkoopt aan een opkoper zoals autoverkoopplan.nl krijgt u vaak het meeste geld voor uw schadeauto.

 

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie