Auto waarde bepalen via Autoverkoopplan.nl

De auto waarde verandert namelijk voortdurend. Dit gebeurt vanzelf doordat je auto ouder wordt en wordt gebruikt, maar ook door de vraag in de markt en het aanbod van vergelijkbare auto's. Als er veel vraag is naar de auto die je voor een waardebepaling aanbiedt dan zal je een hogere prijs ontvangen dan wanneer er weinig vraag is. Ook is het bepalen van de auto waarde natuurlijk afhankelijk van wat de koper ervoor wil betalen. Als een koper de auto snel kan doorverkopen (of wanneer hij deze zelf graag wil houden) zal deze de auto waarde hoger inschatten.

 

Inruilwaarde vs dagwaarde

En dan is er nog het verschil tussen de dagwaarde en de inruilwaarde van je auto. Of is er geen onderscheid? Nou, jawel. De inruilwaarde is precies dat: de waarde die een dealer of autobedrijf aan je auto toekent bij aanschaf van een andere auto bij dat bedrijf. De inruilwaarde is dus de prijs die het autobedrijf aan je betaalt voor je oude auto, en dat bedrag wordt dan meestal als korting verrekend met de aanschafprijs van de nieuwe auto. Je hebt dus alleen met een inruilwaarde te maken wanneer je je oude auto aan het autobedrijf verkoopt waar je ook weer een nieuwe auto koopt.

Dagwaarde is indicatie | Autoverkoopsite

De dagwaarde ligt vaak in de buurt van de inruilwaarde, maar zit iets anders in elkaar. De dagwaarde is namelijk slechts een indicatie van de waarde van je auto. Je kan de dagwaarde online berekenen bij Autoverkoopplan.nl. Dit gebeurt op basis van onder meer de voertuiggegevens (merk, model, type, enz.), kilometerstand, accessoires en de staat van onderhoud. Na het invullen van alle gegevens krijg je een dagwaarde te zien die op dat moment geldt. Je kan deze dagwaarde gebruiken als vraagprijs en bij eventuele onderhandelingen met een koper. Maar het is dus niet de gegarandeerde prijs die je ontvangt bij verkoop of bij inruil, zoals bij de inruilwaarde wel het geval is.

Meer redenen om de dagwaarde te berekenen

Er zijn daarnaast nog meer redenen om de dagwaarde te berekenen, bijvoorbeeld als je een auto gaat kópen. Auto-advertenties staan bomvol bruikbare informatie, en deze informatie kan je gebruiken om de dagwaarde te laten berekenen van een aangeboden auto. Is de verkoper een particulier en is de vraagprijs hoger dan de dagwaarde? Dan kan je dat gebruiken om een lagere prijs te bedingen. Staat de auto te koop bij een autobedrijf? In dat geval is een hogere prijs gerechtvaardigd omdat het autobedrijf ook aan de verkoop wil verdienen.

 

Waarde auto bepalen via Autoverkoopplan.nl

Het kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en niet goed weet waar je op een betrouwbare manier de actuele waarde van je auto kan achterhalen. De vraag is dus: hoe krijg je toch snel betrouwbare, actuele informatie voor een waardebepaling van je auto? Gelukkig is het antwoord heel eenvoudig. Meld je auto aan bij Autoverkoopplan.nl! Vul het kenteken in op onze site plus aanvullende informatie over de staat van de auto en ontvang geheel kosteloos en vrijblijvend een taxatie van ons. Omdat wij een RDW-erkende auto opkoper weet je snel wat jouw auto waard is.

Auto waarde checken op kenteken

Bij Autoverkoopplan.nl kan je op een veilige manier de autowaarde checken op kenteken. De waardebepaling van je auto gebeurt namelijk binnen 2 uur. Hoeveel je auto waard is hangt af van een aantal factoren. Factoren als het merk, de kilometerstand, leeftijd en de staat tellen mee in de waardebepaling van je auto. Hoe ouder de auto, hoe minder deze oplevert. Maar zelfs al ben je in het bezit van een auto die klaar is voor de sloop, dan nog kan deze wat opleveren.

Altijd een taxatie voor je auto

Je ontvangt altijd een actuele taxatie. Binnen 2 uur bod, geheel gratis en vrijblijvend! Ben je tevreden met deze taxatie? Dan kun je je auto direct verkopen aan Autoverkoopplan! Supersnel en zonder gedoe. Eigen ophaal dienst door heel Nederland. Ook in dat geval ontvang je van ons toch een taxatie, zodat je altijd weet wat je auto bij verkoop kan opbrengen. Dit kun je doen voor ieder type auto en voertuig. Dus ook voor auto’s en bedrijfswagen’s.

Kortom, wil je weten wat je auto waard is? Meld je auto dan vandaag nog aan bij Autoverkoopplan.nl voor een actuele dagwaarde! Heb jij vragen of opmerkingen over de verkoop van je auto? Dan staan onze medewerkers 7 dagen per week klaar om je te helpen. Klinkt niet gek toch?

Voordelen Van Autoverkoopplan.nl

- Auto aanmelden 100% gratis en vrijblijvend

- Geen kosten, nergens vast

- Binnen 2 uur een bod

- Wij kopen ook schadeauto's, exportauto's, motorschade, verlopen apk, defecte auto's

- Eigen ophaal service door heel Nederland, geen extra kosten

- Ter plekke direct vrijwaren en betalen.

 

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie