Bij moderne auto’s zijn er allerlei veiligheidsmechanismen ingebouwt

De tijd dat de kilometerstand zelf teruggedraaid kon worden door voorzichtig met een schroevendraaier aan de teller te zitten, is al lang voorbij en is met de komst van alle elektronica het kunnen terugdraaien uitsluitend tot het domein van professionele criminelen gaan horen. Dat maakt het daarom ook moeilijk om zo een fraudegeval als doorsnee koper te ontdekken. Het gaat vaak namelijk om jonge auto’s en valt zo een lage kilometerstand dus niet op. Je betaald wel flink extra voor zo een “weinig” gereden auto en kom je vaak al bij de eerste daaropvolgende onderhoudsbeurt erachter dat de kilometerstand niet klopt. Elke garage welke toegang heeft tot de database van de RDW heeft namelijk inzage in de werkelijke autogegevens en maken ze daarbij niet alleen gebruik van het kenteken, maar ook het chassisnummer. Er is dus geen twijfel mogelijk en komt men al snel op de juiste kilometerstand. De verkoper is natuurlijk niet meer te vinden en dien je wel de autoriteiten in te lichten over dit fraudegeval.

Hoe verder dan met de auto?  Bel Snel 085-0471787

Indien je met de auto door zal rijden is er, tenminste voor die periode, geen probleem met zo een teruggedraaide stand. Het wordt lastiger wanneer je de auto wilt verkopen omdat dat zeker niet met de teruggedraaide stand kan. Je zult anders zeker met de autoriteiten in aanraking komen wanneer de nieuwe eigenaar de werkelijke stand zal ontdekken. Zo kan de koopovereenkomst worden teruggedraaid of wordt een deel van het verkoopbedrag teruggeëist. Het is echter niet de bedoeling dat jij nu de dupe zal worden van dit alles. Bij de verkoop dien je dus rekening te houden met de werkelijke kilometerstand (vraag je dus op met een kentekencheck) en leg je dit alles keurig voor aan de koper. Die zal dus gelijk op de hoogte zijn van de werkelijke kilometerstand en kan er eventueel in een verkoopovereenkomst vastgelegd worden dat beide partijen het eens zijn over de verkoop op grond van de teruggedraaide stand. Zo voorkom je het zeker dat men alsnog van de koop af wil zien en het geld zal terug eisen.

Wij kopen auto's met onlogische km stand voor export of onderdelen. Eigen Ophaal Service En Direct Contant Geld Voor Uw Auto! 0612408016

Het heeft echter wel financiële consequenties

Verkopen van een auto met teruggedraaide kilometerstand blijft echter een nare zaak en zal een ieder die zo een auto aan wil schaffen daar wel een financieel voordeeltje aan hebben. Het is anders niet zo aantrekkelijk om de auto aan te schaffen en zal men de keus laten vallen op eentje waar de stand dus wel klopt. Bij de verkoop hou je met dit alles dus wel rekening en kan er met een slimme aanpak altijd wel een compromis worden bereikt.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie