Distributieriem kapot

Is de motor van de auto onherstelbaar beschadigd als de distributieriem kapot is? Dat is niet zomaar gezegd, maar de kans bestaat. De distributieriem is cruciaal in een goed functionerende automotor. Als hij knapt of anderszins beschadigd raakt werken kleppen en zuigers in de motor niet meer goed op elkaar afgestemd en daardoor kunnen de kleppen ernstig beschadigd raken. De kosten voor reparatie kunnen zomaar in de duizenden euro’s lopen. Als de auto dat niet meer waard is kun je jezelf dus de vraag stellen of je de auto zonder distributieriem verkopen kunt.

Verkoop auto bij schade motor, distributieriem

Maar wie koopt een auto met een kapotte distributieriem? Wij dus. Een auto met kapotte motor, veroorzaakt door een gebroken distributieriem, behoudt immers waarde, hoewel natuurlijk niet zo veel als voorheen. En niet iedereen staat te springen om een auto met aanzienlijke schade te kopen. Wij werken echter samen met verschillende bedrijven in heel Nederland, die deze schadevoertuigen afnemen willen.

Inkoop auto met gebroken distributieriem

Ervan uitgaand dat er veel schade is aan de motor door de kapotte distributieriem (want het vervangen van de riem zelf is op zich niet zo’n grote ingreep) behoudt de auto dus toch enige waarde. Simpelweg omdat er als de motor kapot is nog voldoende bruikbare onderdelen overblijven. Wij werken samen met gecertificeerde sloopbedrijven, die deze onderdelen hergebruiken kunnen en de overige materialen en vloeistoffen uit de voertuigen op milieuvriendelijke wijze verwerken.

Distributie, motor kapot: snelle verkoop

Als u uw auto met kapotte distributieriem verkopen wilt zorgen wij ervoor dat deze binnen een dag bij u opgehaald wordt. U kunt ons zeven dagen in de week en 24 uur per dag bereiken via 085-0471797 of via deze website.

  • Wij spreken direct een vergoeding (onder meer afhankelijk van type auto, bouwjaar, schade, etc.) met u af.
  • Een transportbedrijf komt de auto binnen een dag bij u voor de deur ophalen.
  • De afgesproken vergoeding wordt door de chauffeur van de transportwagen contant met u afgerekend.
  • U krijgt van hem tevens het vrijwaringsbewijs om de autoverzekering op te zeggen. Ook melden we de auto voor u af voor de wegenbelasting.

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie