Auto verkopen bij overlijden of ziekte

Wanneer iemand overlijdt, kan het zijn dat de erfgenamen een auto erven. Het kan zijn dat u de auto in dat geval wilt verkopen. Is dat bij u het geval? Dan is het handig om te weten waar u aan toe bent. Daarover vindt u in dit artikel meer informatie.

Heeft de overledene kentekens op zijn naam geregistreerd?

Het is niet altijd duidelijk of de overleden persoon in kwestie een kenteken op zijn naam heeft staan. Het zal niet iets zijn waar u gelijk zin in hebt na het overlijden van een dierbare, maar is toch belangrijk om te controleren. Dit kunt u doen door het natrekken van de gegevens in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer  ( Rdw ) Dit kan natuurlijk niet zomaar, hiervoor hebt u een akte van erfrecht nodig of een uitgebreid uitreksel van de Gemeentelijke Basis Administratie.

Als u hiermee bezig bent, is het wel belangrijk om te weten dat u in principe al bezig bent met het verdelen. Als geen van de erfgenamen de auto wilt hebben, is het beter om de auto te verkopen. Als er een executeur is, kan deze de auto verkopen. Anders zullen de erfgenamen samen de auto verkopen en het eens worden over de prijs van de auto.

Bij het aanvaarden van Beneficiair door de erfgenamen, is het nodig om extra goed te werk te gaan. Er mag bijvoorbeeld niet gereden worden in de auto, als dit niet noodzakelijk is. Bij een keuring van de auto zou het bijvoorbeeld nog wel mogen.

Verkopen van de auto

Als de erfgenamen van de overledene hebben besloten om de  tweedehands auto te willen verkopen is het handig om te weten dat deze binnen 5 weken op de naam van een erfgename moet staan. Als de overschrijving van de auto niet binnen 5 weken plaatsvindt, heeft dat geen gevolgen en kan een auto alsnog overgeschreven worden. Als de auto eenmaal verkocht is, kan de verzekering van de auto opgezegd worden. Als de auto is overgeschreven naar een nieuwe eigenaar, dan stopt de motorrijtuigbelasting ook.

Auto verkopen via Autoverkoopplan.nl

Autoverkoopplan.nl koopt alle soorten auto’s. Wilt u gemakkelijk en snel van een auto af en daar toch een eerlijke prijs voor ontvangen? Dan kunt u uw auto aanbieden op de website. Neem direct telefonisch contact op of vul het formulier in. Indien u akkoord bent, is de verkoop van uw auto binnen enkele uren geregeld.

Wat is uw auto waard met schade?

Bij autoverkoopplan wordt er gekeken naar de marktconforme prijs van de auto om te bepalen wat een schadeauto nog waard is. De schade van de auto is, in tegenstelling met veel andere bedrijven, dus niet leidend, maar de kilometerstand, de leeftijd en het merk enzovoorts wel.

Aangezien dit een van de enige bedrijven is waar je krijgt voor je auto wat die waard is, is het zeker aan te raden om bij dit bedrijf verder te informeren. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken kun je op de site een formulier vinden waar je alle gegevens in kunt vullen die betrekking hebben op de waardebepaling van de auto. Hierdoor krijg je binnen een vrij snelle periode, gestreefd wordt binnen twee uur, te horen wat je voor de auto kunt krijgen. Je bent niet verplicht hierop in te gaan, mocht je het dus toch te weinig vinden, dan kun je altijd nog kijken of je de schadeauto wilt verkopen via andere wegen. Hou hierbij wel rekening dat het vaak niet zo makkelijk is om een schadeauto te verkopen, aangezien de meeste bedrijven liever niet meer geven dan strikt noodzakelijk is.

Kortom, wil je een schadeauto verkopen? Kijk dan ook eens op de website van autoverkoopplan en kom, binnen twee uur, erachter wat je nog kunt krijgen voor een schadeauto door het formulier in te vullen. Over het algemeen krijgt je via deze weg meer voor je auto dan via iedere andere garage of sloop. Wacht dus niet langer, en vul nu dat formulier in om zo snel mogelijk antwoord te hebben!

Vul uw kenteken in of kies handmatig uw auto

Wij zijn een erkend autobedrijf voor afgifte van RDW- vrijwaringsbewijzen.
RDW erkend
WOW media - webdesign, hosting, domeinregistratie